Barion Pixel
Oldal kiválasztása

Rólunk

Az álmunk egy olyan fejlesztő füzet volt, amely segítségével a gyerekek egyedül, akár órákon át, korlátok nélkül gyakorolhatnak és játszhatnak kedvükre.
Mi vagyunk az Író Kaland óvodai írásfejlesztő füzet csapata: Molnár Bernadett és Mihály Bence. Együtt alkottuk meg ezt az izgalmas és kreatív gyakorlófüzetet, melynek célja, hogy segítsen a gyermekeknek örömteli módon elsajátítani a betűket és számokat.

A csapat

– Berni –

„Elsőosztálysoként nagyon küzdöttem az írástanulással, sokan már úgy jöttek az oviból, hogy tudtak írni, vagy gyorsabban ráéreztek, mint én, ez nagyon demotiváló volt gyerekként. Mivel egyedül nem ment a gyakorlás, le is maradtam a többiektől. Ennek sajnos az lett később az eredménye, hogy a „legolvashatatlanabb dolgozat” díját mindig én kaptam, ami sokszor a rosszabb jeggyel, de lányként gyakran egy adag megaláztatással járt. (Később ez annyira zavart, hogy rengeteg gyakorlással teljesen megváltoztattam az írásomat.)

Amikor megláttam, hogy külföldön van játékos, a szülői figyelem nélkül gyakorolható írásfejlesztő könyv nagyon felcsillant a szemem és ebből inspirálódva támadt egy ötletem. Arra gondoltam, hogy imádtam volna egy menő dínós füzetben gyakorolni. Még túlmozgásos gyerekként is órákra le tudtak foglalni azok a játékok, ahol szabadjára engedhettem a fantáziámat, alkothattam és a kedvenc állataimmal játszhattam. Imádtam a labirintusos feladatokat, de mindig zavart, hogy csak egyszer lehetett körbe rajzolni őket. Végül a régi emlékekből merítve meséltem lelkesen Bencének az ötletről, aki a kislánya révén rögtön ugrott a lehetőségre és kezdetét vette a termék megalkotása.”
– Bence –
“A gyerekemmel imádunk együtt játszani, felfedezni a világot. Úgy gondolom, hogy a tanulás és a fejlődés legjobb módja, amikor a gyerekek játékosan fedezik fel a dolgokat. Ugyan írni és olvasni, már megtanult, de így is tetszett neki a dínós füzetünk.

 

Amikor elkezdtünk dolgozni a füzet tervezésén és tartalmának kidolgozásán, emlékeztem arra, hogy milyenek voltak a saját gyermekkorom játékai. Megakartam teremteni valami olyasmit, ami nem csak tanít, de örömöt is szerez a gyerekeknek. Amikor először megmutattam a prototípust a lányomnak ő is végigcsinálta a füzetet, mintha szüksége lenne rá. Nagyon élvezte, főleg, amikor a végén látta, hogy az én nevem van a füzeten. Erre csak annyit tudott mondani, hogy “Váó! VÁÓ!

 

Azt hiszem, hogy a gyerekeknek nemcsak iskolai feladatokra van szükségük, hanem olyan eszközökre is, amelyek segítségével játékosan és élményszerűen tudnak tanulni. Remélem, hogy az Író kaland fejlesztő füzet olyan élményt fog nyújtani más gyerekeknek is, mint amit a lányom is és én magam is átéltünk.”